KEK en Tata Steel IJmuiden zetten zich in om de industrie van onderop te verduurzamen

Afgelopen periode hebben Tata Steel en KEK de ambitie uitgesproken om samen te werken aan het versnellen van diverse duurzaamheidsprojecten binnen Tata Steel. De samenwerking met KEK biedt de young professionals de kans om een enorme bijdrage te leveren aan het veranderen van het emissielandschap en het geeft Tata Steel de mogelijkheid om samen te werken met ambitieuze en gepassioneerde young professionals.

Annemarie Manger, Directeur Duurzaamheid bij Tata Steel: “Als een van de meest energie-intensieve industrieën in de wereld, heeft de staalindustrie een enorme opgave en verantwoordelijkheid het productieproces te verduurzamen. Het is dan ook onze ambitie om zo snel mogelijk staal te maken dat CO2-neutraal is. Staal dat sterker is, langer meegaat en met minder grondstoffen wordt geproduceerd. Om dit te kunnen bereiken, bekijken we naar de mogelijkheden van verschillende technologieën. Wij stellen ons bedrijf open voor de young professionals van KEK, omdat zij ons kunnen uitdagen bij het vinden van oplossingen die al deze technologieën kunnen bieden. Zo houden zij ons scherp en kunnen zij op hun beurt ervaring op doen en hun ideeën aan ons spiegelen.”

KEK gaat Tata Steel helpen bij het organiseren van events en bij het opzetten van projecten op het gebied van duurzaamheid. Ook wordt er een community rondom dit thema opgebouwd. Daarmee krijgen diverse duurzaamheidsinitiatieven meer zichtbaarheid en kunnen ze versneld worden opgepakt. Collega’s weten elkaar beter te vinden, wat het delen van ervaring en kennis op gebied van duurzaamheidsvraagstukken vergemakkelijkt. En de duurzaamheidscultuur binnen Tata Steel krijgt een boost, wat weer tot mooie initiatieven kan leiden. Het netwerk van KEK biedt aanvullende kennis, inzicht en ervaring met het opzetten van een vergelijkbare duurzaamheid community in andere bedrijven.

Zubin Nayak, KEK Partnerschappenteam: “Binnen KEK vinden altijd levendige discussies plaats als de naam van Tata Steel ter sprake komt. Het is een sterkte speler in de Nederlandse industrie, waar grote emissiereducties mogelijk zijn. De vraag is hoe we deze industrie niet wegjagen naar andere landen en daarmee onze uitstoot exporteren. Door samen te werken met Tata Steel werken we actief aan de enorme duurzaamheidsuitdagingen waar de sector voor staat. Daarmee zorgen we ook dat de stem van jonge professionals wordt gehoord. Tegelijkertijd helpt Tata Steel ons om een duurzame toekomst voor onszelf en de komende generaties op te bouwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *