Eind 2019 zijn wij gestart met de Klimaatcampagne waarbij de eerste young professionals aan de slag gingen met het opstellen van Klimaatstatements. De CEO’s en young professionals van Shell, Tata Steel, Veolia, Vattenfall en TenneT mochten het eerste CEO event aftrappen. Inmiddels zijn we al twee CEO events verder: één digitaal met maar liefst 7 CEO’s en young professionals en één live bij Gasunie in Groningen. Na drie succesvolle events en inmiddels 25 Klimaatstatements verder zijn we trots dat we weer uit mogen kijken naar een volgende event op 4 november 2022 bij Energie Beheer Nederland, in Utrecht.

CEO-event 4 november 2022

Energie Beheer Nederland (EBN) speelt een centrale rol in de energiewinning in Nederland. Vanuit deze positie wil EBN ‘verbindende kracht’ geven aan de energietransitie. Deze editie staat in het teken van het verduurzamen van het Nederlandse energiesysteem, én blikken we terug op een gemaakte Klimaatstatements om te kijken wat hiervan tot uitvoering is gebracht. We hebben nog ruimte voor enkele CEO’s. Wil jij hierbij zijn? Volg onze LinkedIn pagina voor de laatste informatie en meld je snel aan via deze link.

Wil jij, met jouw CEO, meedoen aan het event? Laat het ons dan snel weten!


Doe mee!
Wil jij zelf ook aan de slag met opstellen van een Klimaatstatement? Lees hier hoe je kunt starten. Of meld je Klimaatstatement direct aan, klik hier. Heb je vragen hoe je dit aan moet pakken? Of wil je van gedachten wisselen met ervaringsdeskundigen die jou voor zijn gegaan? Wij helpen je graag!

Stuur een mail aan klimaatstatements@klimaatenergiekoepel.nl waar het Klimaatcampagneteam bestaande uit Annemijn Cassée, Vera Pijnenburg en Wouter Winters je graag verder op weg helpen.

Kijk onderstaande filmpje om meer te weten over hoe het CEO en wat het kan betekenen voor jou en jouw CEO.


Terugblik

Het derde CEO-event: 5 november 2021

Het laatste CEO event vond plaats bij Gasunie in Groningen. Niet alleen gingen hier opnieuw 7 CEO’s in gesprek met young professionals, ook kwamen we te weten wat waterstof gaat betekenen voor Nederland en de klimaatdoelsteling. In een ware waterstofexperience.

Het tweede CEO-event: 26 maart 2021
Tijdens het tweede KEK CEO-event gingen maar liefst 7 CEO’s en young professionals met elkaar in gesprek over hun Klimaatstatement en hoe ze dit samen hebben aangepakt. Het hele event kun je terugkijken via deze link.

De volgende CEO’s en young professionals waren erbij:

 • Eneco: As Tempelman (CEO), Jan Sass, Paul van Tricht & Lennart Kaland (YP)
 • Deloitte: Oscar Snijders (COO), Sharleen Alberga, Koen van den Berk, Ruben Bour, Francesca Feliciotti, Nicolai Lindbüchl, Jacqueline Olivier en Nadieh Wesseling (YP)
 • TNO: Paul de Krom (CEO), Madelon Molhoek, Bart Kaas, Josco Kester, Koen Hermans, Bachtijar Ashari, Max van Strien, Lisa Swaalf (YP)
 • Heijmans: Ton Hillen (CEO) & Jurgen Pennings (YP)
 • Port of Amsterdam: Koen Overtoom (CEO) & Shirit Brandwijk (YP)
 • ENGIE: Han Blokland (CEO), Sarah Brenkman, Jafeth Bulsink, Iris van Dam, Joris Peijster, Jesse Schrama & Rianne Swiersema (YP)
 • CBRE: Marco Hekman (CEO) & Roy van de Zilver (YP)

Het eerste CEO-event: maart 2020

De CEO’s en young professionals van Shell, Tata Steel, Veolia, Vattenfall en TenneT mochten het eerste CEO event aftrappen. Zij stelden als eerste korte termijnacties op voor hun organisaties en gingen in gesprek met de zaal om anderen te inspireren de stap te zetten naar de CEO.

 • Shell: Marjan van Loon (CEO) en Maxime Roozendaal (YP)
 • Tata Steel: Theo Henrar (CEO) en Eli Elderkamp (YP)
 • Veolia: Hildagarde McCarville (CEO) en Rens Veen (YP)
 • TenneT: Manon van Beek (CEO) en Anton Tijdink (YP)
 • Vattenfall: Martijn Hagens (CEO) en Lara Depla (YP)