Een Klimaatstatement legt vast hoe jouw organisatie de komende twee jaar gaat bijdragen aan de energietransitie en klimaatopgave. Met een Klimaatstatement stel jij als young professional samen met jouw CEO bedrijfsspecifieke doelstellingen op waarmee de ambities van het Klimaatakkoord worden vertaald naar bedrijfsniveau. Ieder Klimaatstatement is uniek en past bij het DNA van het bedrijf. Daarnaast biedt een Klimaatstatement jou als young professional de mogelijkheid je te profileren binnen jouw bedrijf op het gebied van klimaat en duurzaamheid.

Doe ook mee!

Met young professionals als drijvende kracht draagt het Nederlandse bedrijfsleven  bij aan het behalen van de ambities van het Klimaatakkoord. We dagen jou uit samen met jouw CEO een Klimaatstatement op te stellen: 

Stap 1: Vind bondgenoten! 

Samen sta je sterker. Ga op zoek naar generatiegenoten waarmee je samen de klimaatopgave en energietransitie binnen jouw organisatie op de kaart kunt zetten.

Stap 2: Benader je CEO

Samenwerking met je CEO is belangrijk om de klimaatopgave en energietransitie een serieus agendapunt binnen jouw organisatie te maken. Benader je CEO, bespreek het doel en jouw plannen voor het opstellen voor een Klimaatstatement, en peil of zij/hij open staat om hierin samen op te trekken. 

Stap 3: Stel een Klimaatstatement op

In jouw Klimaatstatement maak je duidelijk wat jouw organisatie de komende jaren gaat doen om bij te dragen aan de klimaatopgave en energietransitie. Dit statement wordt onderschreven door jullie als young professionals en door je CEO.

Stap 4: Verstuur je Klimaatstatement naar KEK

Deel via dit formulier je Klimaatstatement met KEK. Het bedrijfslogo, een foto van de CEO en de betrokken young professional(s) kun je sturen naar klimaatstatements@klimaatenergiekoepel.nl. Wij zorgen voor een eenduidige opmaak van alle statements. 

Stap 5: Maak werk van het Klimaatakkoord

Jouw Klimaatstatement is het startschot om aan de slag te gaan met de uitvoering jullie doelstellingen. Hou KEK op de hoogte van jullie voortgang!

Wil je meer weten, of wil je in contact komen met KEK’ers die al een Klimaatstatement hebben opgesteld? Neem contact op via klimaatstatements@klimaatenergiekoepel.nl!


Bekijk hieronder alle Klimaatstatements