Welkom nieuwe KEK’ers!

Onderstaande ambassadeurs zijn onlangs lid geworden van KEK. Welkom!

Bas Jansen

Ik werk voor RWE bij het programma Oranjewind, een groot innovatief wind op zee project. Aan zo’n project werken binnen en buiten mijn organisatie zo’n honderden mensen. Mijn rol daarin is dat ik het onderzoek- en kennisprogramma beheer, zodat we onze lessen delen met anderen, alsook weer van anderen leren. We zitten nu in de voorbereidingen met geplande realisatie in 2027-2028. Het toffe aan dit windpark is dat we gaan werken aan de integratie met batterijen-stroomopslag, drijvende zonnepanelen en elektrolysers voor waterstof productie.

Ik heb zelf in Enschede gestudeerd en heb ook Energietalenten gedaan tijdens mijn Master. Voor mij voelde het heel natuurlijk om na Energietalenten (talentprogramma van TKI Energie) bij KEK aan te sluiten, om de sector breder te leren kennen en een bredere bijdrage te maken dan alleen je eigen organisatie. Aan de huidige ambassadeurs wil ik meegeven dat niet één partij alles kan weten en doen, maar dat het een dynamiek is van organisaties. Daarvoor is een open blik nodig.

Naud Loomans

Ik ben PhD student bij de TU/e en een collega van KEK ambassadeur Emiel van Druten. Toen hij zijn inhoudelijke vrijmibo webinar heeft overgedragen aan de energiecommunity van KEK, was het voor mij ook een goede aanleiding om hier ambassadeur van te worden, en ook fysieke bijeenkomsten te bezoeken. Ik heb zelf een achtergrond in innovatiewetenschappen met een specialisatie in energie en het maken van agent-based modellen (hoe keuzes op elkaar stapelen en een pad plaveien in de mogelijke transitiepaden). 

Ik combineer mijn PhD met mijn werk bij Zenmo simulations wat in elkaars verlengde ligt qua inhoud. Ik hoop bij KEK veel in gesprek te gaan met ambassadeurs die vanuit alle hoeken van het speelveld bezig zijn met de energietransitie, om zo inhoudelijk de diepte in te gaan en elkaars standpunten te leren begrijpen. Mijn tip aan de ambassadeurs is om je juist te verbinden met anderen die een ander specialisme om er samen beter van te worden.

Sean Hoofdsteden

Aan het begin van mijn carrière werkte ik in de accountancy en finance bij PWC voor 3,5 jaar. Ik merkte dat toch iets anders wilde doen qua werk dat duidelijker bijdraagt aan bredere maatschappelijke welvaart. In mijn vorige opleiding deed ik sport en markting. Deze kennisachtergronden in finance en sport sluit perfect aan bij mijn werk nu als business controler voor NV de Sportfondsen.

Momenteel help ik zwembaden in heel Nederland met hun verduurzamingsplannen. Zwembaden hebben veel warmte nodig, maar hebben ook grote daken, waardoor ze een mooie lokale schakel kunnen zijn in het energiesysteem, maar ook mensen gezond en vitaal te houden. Tot slot volg ik Follow-this actief hoe zij fossiele bedrijven wijzen op financieel verstandig klimaatbeleid. Ik vond KEK vrij snel via een online zoektocht. Ik hoop nu snel andere ambassadeurs te ontmoeten bij de gebouwde omgeving en finance, een open blik voor nieuwe ideeën vind ik belangrijk.

Floor Innemee

Sinds juli werk ik voor het bedrijf Supply Value, als consultant supply chain & operations. Momenteel ben ik gedetacheerd bij de gemeente Alphen aan de Rijn. Daar help ik het opstellen van beleid voor een zero-emmissiezone. Het is boeiend om goed te begrijpen wat er bij komt kijken voor ondernemers en bewoners in de stadskern. Mijn studieachtergrond in bedrijfskunde en ondernemerschap komt gelukkig goed van pas hoe we bedrijven en ketens verduurzamen. Bovendien kwam mijn interesse voor de energietransitie door een poosje gewerkt te hebben bij Stedin en een energievak te hebben gevolgd in Rome.

In mijn kringen ken ik niet zoveel mensen die zich ook met het onderwerp zero-emissiezone bezig houden. Wellicht is het een vrij specifiek onderwerp, maar ik hoop met KEK andere vakgenoten te leren kennen, die samen met mij over dit onderwerp willen leren. Juist door je te specialiseren en te blijven netwerken bereik je samen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *