Reon Baars
Alliander

Hoi! Ik ben Reon Baars en werk bij Alliander aan het gasnet. Met mijn team bereiden we het gasnet en de organisatie voor op een toekomst met een afnemende gasvraag, een toenemende invoeding van groen gas, en onderzoeken we de rol van waterstof. Ik werk vooral aan groen gas: een CO2 neutraal alternatief voor aardgas met als bron organische reststromen, zoals mest, GFT-afval en rioolslib.

Ik hoop bij te dragen aan het duurzaam en slim faciliteren van groen gas in het toekomstige energiesysteem, omdat we alle duurzame opties nodig hebben, en omdat verandering van buiten én binnen bestaande systemen nodig is. Daarom ben ik sinds 2023 KEK ambassadeur geworden, om via het netwerk sneller en beter bij te kunnen dragen aan een groenere toekomst, ook buiten mijn werk.

Mocht je jong zijn, duurzaamheid/energietransitie een gave uitdaging vinden, en veel gezellige mensen willen ontmoeten: aarzel niet, en sluit je aan!


Julia Sialino
Talent voor Transitie

Ik ben Julia Sialino, 28 jaar oud en woon in Utrecht. Ik werk bij Talent voor Transitie en zit momenteel in mijn laatste opdracht bij gemeente Amersfoort. Mijn functie daar is projectmanager energietransitie op het besparen van energie met grote focus op het bestrijden van energiearmoede

Ik beoog om impact te maken op het inclusiever maken van de energietransitie zodat ook huishoudens zonder eigen vermogen kunnen verduurzamen om meer los te raken van het duurder wordende fossiele systeem. Momenteel is er een groeiende ongelijkheid, die probeer ik met heel veel anderen die aan ditzelfde vraagstuk werken weer langzaam recht te trekken.

Ik ben KEK ambassadeur sinds januari omdat het me een goede manier leek om in contact te komen met allemaal andere young professionals om met allemaal anderen die gepassioneerd zijn over dit werk in contact te kunnen komen. Ook krijg ik zo goed mee wat er allemaal speelt. Het leek me ook leuk om buiten mijn werk om bezig te blijven met dit onderwerp en dat kan nu vrijblijvend via KEK.
Dat ik kan bijdragen aan het verbinden van allerlei verschillende domeinen die werken aan hetzelfde vraagstuk is een groot voordeel.

Ik vind het leuk om mee te krijgen wat er speelt en hoe er tegen bepaalde ontwikkelingen wordt aangekeken. Ook vind ik het fijn dat je zelf kunt bepalen hoe actief je bent, soms is het druk en is het ook oké als je wat minder actief bent. Die flexibiliteit is fijn!

Wie ik het KEK ambassadeurschap zou aanraden? Iedereen die interesse heeft in één van de relevante onderwerpen en graag in contact komt op een laagdrempelige manier met allerlei enthousiastelingen in veel verschillende domeinen. Ook als je gewoon benieuwd bent naar waar je allemaal kunt gaan werken is het een handige ingang voor overzicht! Maar bovenal als je het belangrijk en leuk vind om bij te dragen aan het klimaat vraagstuk, hier vind je namelijk nog veel meer gepassioneerde young professionals.


Jelle Bade
Heijmans Infra

Ik ben Jelle Bade, 27 jaar en woon in Amersfoort. Ik ben breed geïnterneerd ga een nieuwe ervaring of uitdaging zelden uit de weg. Ik werk sinds 2018 bij Heijmans Infra waar ik de eerste paar jaar actief ben geweest als werkvoorbereider verkeerstechniek en sinds kort intern de switch gemaakt naar team verkeer & mobiliteit waarbij ik advies uitbreng voor verschillende projecten.

Ik beoog, om binnen de bouwsector, een bijdrage te leveren aan het creëren van een gezonde leefomgeving. Niet alleen om duurzame oplossingen toe te passen maar juist ook om opdrachtgevers, burgers, weggebruikers te stimuleren. Bijvoorbeeld door niet alleen een kwalitatief fietsroute aan te leggen maar om ook mee te denken in hoe je mensen kan stimuleren om daadwerkelijk de fiets te kiezen boven de auto ect.

Ik ben sinds eind vorig jaar ambassadeur van KEK. Via Jong Heijmans was ik aanwezig bij het CEO event van KEK bij Energie Beheer Nederland. Daar raakte ik enthousiast en geïnspireerd door de intrinsieke interesse en betrokkenheid van menig KEK ambassadeurs. Ook vond ik het erg leuk dat aanwezige young professionals werkzaam waren in totaal verschillende sectoren en bedrijven. Ik wilde hier graag onderdeel van zijn en heb mij dezelfde avond nog aangemeld als KEK ambassadeur.

Voor mij betekent het KEK ambassadeurschap dat ik mij onderdeel voel van een dynamische en gemotiveerd netwerk die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit geeft mij de mogelijkheid om leuke en interessante contacten te maken en door kruisbestuiving heel veel nieuwe dingen leren over duurzaamheid en de implementatie hiervan.

Het mooie aan KEK vind ik dat de ambassadeurs in alle soorten en maten zijn aangesloten bij KEK. Dit is denk ik tevens de kracht van KEK omdat je daardoor een cross sectoraal netwerk hebt. Laat je dan ook vooral niet tegenhouden als mensen uit jouw bedrijf/sector nog niet binnen KEK actief zijn. Ook dan, en misschien wel juist dan is het KEK ambassadeurschap iets voor jou. Een bepaald type mens voor het KEK ambassadeurschap kan ik dus niet omschrijven, maar een intrinsieke interesse binnen het containerbegrip duurzaamheid en/of het uitbreiden van je netwerk zijn wat mij betreft wel een belangrijk aspect.


Rolf van der Gaast
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Hallo ik ben Rolf van der Gaast, 29 lentes jong. Ik werk bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als adviseur Verduurzaming Industrie.

In mijn functie beoog ik impact te maken op een duurzame toekomst door naast subsidie aanvragen te beoordelen, ondernemers en bedrijven te helpen te verduurzamen. Dit doe ik door ondernemers te adviseren en ik ben actief bij een internationaal initiatief (Mission Innovation) om onderzoek en de implementatie van Biorafinage te versnellen.

Sinds juli 2022 ben ik actief bij KEK en vanaf oktober 2022 als sector lead Industrie.
KEK ambassadeur zijn betekent voor mij snel in contact staan met een groot netwerk en mogelijkheden krijgen om bij interessante spelers in de keuken te kijken waar je anders niet zo makkelijk komt. Ik zou mensen aanraden om ambassadeur te worden als je ook graag net iets extra’s doet en het je leuk lijkt om nieuwe facetten van de klimaat en energietransitie te ontdekken en hierover geïnspireerd te raken.


Quinten de Wit
Eneco

In alles wat Quinten doet, geeft hij 100%, dus ook voor duurzaamheid en de energietransitie. Vanuit zijn rol bij Eneco werkt hij aan een virtual power plant zodat meer groene energie op het elektriciteitsnet komt, terwijl het elektriciteitsnet stabiel blijft. Daarnaast houdt Quinten van sporten (fitness, hardlopen, fietsen) en lekker koken/eten.

Vanuit zijn fascinatie voor de financiële sector en graag het voortouw nemen wil, hoopt Quinten de KEK (groene financieringen) community en andere te stimuleren om duurzaam/groen te investeren!


Vera Pijnenburg
Energie Beheer Nederland (EBN)

Hi, ik ben Vera Pijnenburg en werk als business advisor in de warmtetransitie binnen Energie Beheer Nederland (EBN). Ik wil impact maken door de energietransitie versnellen zonder de maatschappelijke oogpunten te verliezen en mensen te inspireren tot collectieve verantwoordelijkheid voor het klimaat.

Ik ben sinds begin 2021 lid geworden, ik was aan het afstuderen en wist dat ik naast mijn toekomstige baan nog iets anders erbij wilde. KEK kende ik al wat langer en dat was het moment om me aan te melden! KEK geeft mij een netwerk met young professional met kennis en die allemaal met passie aan de energietransitie (of andere duurzame thema’s) willen werken. Het geeft mij energie en nog meer motivatie om te versnellen.

KEK is voor iedereen met een grote interesse in het tegen gaan van klimaatverandering en op zoek is naar een netwerk (met heel veel nieuwe sparringspartners)!


Marien Boonman
Zelfstandige

Ik ben Marien Boonman en ben inmiddels een jaar zelfstandige in de energiesector. Ik werk onder meer veel voor het Marktfaciliteringsforum, waar ik werk aan het berichtenverkeer in de Nederlandse energiesector. Daarnaasta houd ik me bezig met implementaties, adviezen en netcongestie.

De energietransitie gaat de Nederlandse energiesector hevig veranderen. Alle marktrollen en marktpartijen gaan deze verandering voelen. Tijdens de versnelling in de energietransitie die we in willen zetten hebben we ook behoefte aan een betrouwbaar energiesysteem. Ik zet me in voor een energiesysteem dat tijdens en na de energietransitie fatsoenlijk functioneert.

Ik heb me in 2020 aangemeld. Ik was toen werkzaam bij de Nederlandse Vereniging voor Energiedatauitwisseling (NEDU) en had dus veel met partijen in de energiesector te maken. KEK leek me een interessante club waar veel mensen bij zitten waar ik wat van kan leren.

Ik ben onderdeel van een groot en divers netwerk. Dat betekent dat mensen mij soms verder kan helpen, en ik soms anderen verder kan helpen. Ook neem ik graag deel aan excursies van KEK en ga ik met regelmaat koffie of een biertje drinken met andere ambassadeurs. Daarnaast ben ik sectorlead van het sectorteam Energiesysteem. Dit houdt in dat ik zelf ook regelmatig evenementen organiseer, iets waar ik zelf graag beter in wilde worden en ook plezier aan beleef. Ook mag ik KEK vertegenwoordigen in het Uitvoeringsoverleg Energiesysteem van het Klimaatakkoord. Het is erg leuk om namens KEK inbreng te kunnen doen, en ik merk dat juist in die context de zeer inhoudelijke inbreng van KEK enorm gewaardeerd wordt.

Iedereen die iets in de energie- en klimaattransitie wil, hetzij als technicus, hetzij op beleidsvlak, hetzij anders zou ik aanraden om KEK ambassadeur te worden. De energietransitie is breder dan elektriciteit en gas, en iedereen die gemotiveerd is om een bijdrage te leveren kan dat ook; je moet alleen even uitvogelen hoe. KEK kan daar juist ook bij helpen, en biedt je het netwerk om je te helpen de stappen te zetten die nodig zijn om die bijdrage te leveren


Quinten Stol
Regionale ontwikkelingsmaatschappij

Kapitaalstromen omleiden naar een duurzamere economie, daar maakt Quinten zich hard voor. Als Investment Analyst bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij van Noord-Holland investeert hij in innovatieve ondernemingen binnen de energietransitie, voedseltransitie en circulaire economie.

Als sectorlead werkt Quinten samen met het KEK netwerk aan de vergroening van de financiële wereld.