Sectorteam Arbeidsmarkt & Onderwijs schrijft mee aan adviesplan ‘En nu…Daden!’

Sectorteam Arbeidsmarkt & Onderwijs schrijft mee aan adviesplan ‘En nu…Daden!’

Sinds november vorig jaar zijn Zeb Bergsma, Niels Peper en Fons Janssen aan de slag gegaan met het opzetten van een nieuw Sectorteam Arbeidsmarkt & Onderwijs. Met dit sectorteam wil KEK zorgen dat er meer mensen gaan werken in de sectoren die de energietransitie moeten gaan realiseren. Oftewel de uitvoerbaarheid van de energietransitie vergroten.

Na een geslaagd event over ‘Talent in de energietransitie’ is het sectorteam verder gegroeid met KEK’ers uit verschillende bedrijven en instanties die inhoudelijk meedenken over de problemen op de arbeidsmarkt en hoe KEK een rol kan spelen in de oplossing. Onze eerste bevindingen hebben we, samen met andere jongerenorganisaties, verwerkt in het adviesplan ‘En nu…Daden!’ dat deze maand (februari 2021) is overhandigd aan demissionair premier Mark Rutte door de Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) en Mariëtte Hamer (SER).

Momenteel werken we hard aan een visie document met concrete ideeën om dit jaar mee aan de slag te gaan. We zien namelijk nog een belangrijke opgave in het versterken van de huidige arbeidsmarkt om onze klimaatdoelen te halen. Als de arbeidsmarkt nu wordt overschat en overvraagd, waardoor bedrijven en mensen vastlopen, zal ook de energietransitie niet tot stand komen.

In maart sluiten we namens KEK aan bij de taakgroep Arbeidsmarkt & Scholing van het Klimaatakkoord. Hopelijk kunnen we ook hier het belang van de arbeidsmarkt benadrukken en de stem van jongeren laten horen!

Lijkt het je leuk om mee te denken over hoe we het sectorteam Arbeidsmarkt & Onderwijs verder kunnen ontwikkelen en wil je een actieve bijdrage leveren? Neem dan contact op met ambassadeurs@klimaatenergiekoepel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *