Seminar: Duurzame warmte en elektriciteit met waterstof in energiecentrales

Venue

RoCa Centrale - Rotterdam

Capelseweg 400, 3068AX Rotterdam

Rotterdam, ZH, NL, 3068AX

Seminar Projectgroep DWE: “Duurzame warmte en elektriciteit met waterstof: hoe verduurzamen we onze bestaande energiecentrales?”

Seminar Projectgroep DWE: “Duurzame warmte en elektriciteit met waterstof: hoe verduurzamen we onze bestaande energiecentrales?”

In een wereld die snakt naar klimaatvriendelijke oplossingen staan we voor een uitdaging. Hoe zorgen we ervoor dat we in 2035 beschikken over voldoende CO2-vrij, regelbaar vermogen? Hoewel zonne-energie en windenergie met opslag hun bijdrage leveren en de netbeheerder druk zijn met vraagsturing, zijn deze aspecten alleen niet voldoende om dit doel te bereiken. Een recent rapport van het vooraanstaande onderzoeksbureau Aurora benadrukt dat de conversie van aardgascentrales naar waterstofcentrales wel eens de meest effectieve methode zou kunnen zijn. Maar hoe gaan we deze ambitieuze plannen in de praktijk realiseren?

Projectgroep Duurzame Warmte en Elektriciteit, in samenwerking met Uniper, nodigt u uit voor een seminar over de toekomst van onze bestaande energiecentrales op donderdag 18 januari. Het seminar biedt inzicht via drie inspirerende lezingen, gevolgd door een boeiende rondleiding door de RoCa-centrale van Uniper.

De dag begint met een interessante presentatie door Aurora Energy Research. Dit gerenommeerde onderzoeksbureau legt haarfijn uit waarom de ombouw van gascentrales naar waterstofcentrales noodzakelijk is. Vervolgens zal HyNetwork ingaan op de technische aspecten van waterstofconversie en transport. Na een korte pauze delen Uniper’s deskundigen hun visie op de verduurzaming van bestaande centrales, en bespreken ze hoe deze assets een cruciale rol zullen spelen in onder andere het nabijgelegen warmtenet. De assets waarover gesproken wordt, kunt u vervolgens zelf bezichtigen tijdens de fascinerende rondleiding door de RoCa-centrale. De dag wordt afgesloten met een informele netwerkborrel, waar u de kans krijgt om contacten te leggen en kennis uit te wisselen.

Programma

  • 13:00- Inloop met koffie en thee
  • 13:30- Ontvangst en opening door Projectgroep DWE
  • 13:45- Jesse Hettema | Aurora – CO2-vrije flexibiliteit in het energiesysteem
  • 14:15- Marco Betting | HyNetwork – Totstandkoming waterstofnetwerk Nederland
  • 14:45- Pauze
  • 15:15- Sander Aukema | Uniper – Hoe kijkt Uniper naar verduurzamen bestaande centrales?
  • 15:45- Rondleiding RoCa Centrale
  • 16:45- Netwerkborrel

Datum en locatie:

Datum: Donderdag 18 januari vanaf 13:00 uur.

Locatie: RoCa centrale, Capelseweg 400, 3068AX, Rotterdam

Klik hier om een routebeschrijving aan te maken.

Kosten:

Leden van Projectgroep DWE: Gratis

Niet-Leden: €145 Early Bird, daarna €245,-

Mis dit inspirerende evenement niet! Het belooft een dag te worden die uw inzicht in de energietransitie naar CO₂-vrije centrales zal verdiepen en u in staat stelt waardevolle contacten te leggen in de sector. We kijken uit naar uw aanwezigheid op donderdag 18 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *