Cursus Waterstofcertificering met Verticer

Details
Date:

april 25

Time:

15:00 - 18:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cursus-waterstofcertificering-met-verticer-877938376317
Organizer

Klimaat en Energiekoepel (KEK)

Website: https://www.eventbrite.nl/o/klimaat-en-energiekoepel-kek-17481021535
Venue

Ceintuurbaan 28

28 Ceintuurbaan, 8024 AA Zwolle

Zwolle, OV, NL, 8024 AA

VertiCer opent de deur om jullie mee te nemen in de wereld van GvO’s en met name om in te zoomen op de certificering van waterstof.

Op 25 April gaan we op cursus naar Verticer! Verticer is het resultaat van de fusie van Vertogas en CertiQ en verantwoordelijk voor de Garanties van Oorsprong voor energie uit hernieuwbare bronnen (GvO’s) en Certificaten van Oorsprong voor niet-hernieuwbare elektriciteit (CvO’s) in Nederland.

Een GvO is het enige bewijs dat energie op een duurzame manier is opgewekt en GvO’s worden gemaakt van duurzame energiebronnen en er is een beperkt lijstje die in aanmerking komen. Het certificatiesysteem van VertiCer waarborgt inzicht in de herkomst en techniek van duurzame energie. Voor een succesvolle transitie naar een duurzame toekomst is deze certificering essentieel voor de producent, eindverbruiker en iedereen daartussenin. Als onafhankelijke instantie vormt VertiCer hierin de basis voor alle betrokken partijen.

Bij de transitie naar een duurzaam energiesysteem van morgen zijn alle energiedragers van vandaag betrokken. Ter illustratie: Groene waterstof wordt onder andere geproduceerd met behulp van duurzame elektriciteit. Een succesvolle energietransitie vraagt daarom om een transparante en sluitende registratie van alle vormen van energieopwekking.

Maar als je groene waterstof maakt van duurzame elektriciteit, hoe zitten die GvO’s dan in elkaar? En hoe werkt dit internationaal aangezien de energienetten in Europa aan elkaar gekoppeld zijn? Hoe zit het met internationale harmonisering/erkenning van certificaten? Welke rol gaat de Union Data Base daarin spelen?

Op 25 april vanaf 15:00 opent VertiCer de deur om jullie mee te nemen in de wereld van GvO’s en met name om in te zoomen op de certificering van waterstof. Bij binnenkomst in de pauze of bij de borrel is het daarnaast mogelijk om met een VR bril de reis van waterstof te bekijken van opwekken van elektriciteit t/m het gebruik in vervoer en huishoudens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *