Wil jij de zorg verduurzamen

Ga samen met de KEK werkgroep en MVO Nederland aan de slag

Afgelopen jaar tekenden een kleine tweehonderd organisaties de Green Deal Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst, onder welke grote ziekenhuizen, zorginstellingen, koepelorganisaties en dienstverlenende bedrijven. De ambities: inzet op circulaire bedrijfsvoering, het voorkomen van medicijnresten in afvalwater, het creëren van een gezonde leefomgeving en 49% CO2reductie in 2030. Tegelijkertijd is de zorgsector volgens de World Bank Group wereldwijd verantwoordelijk voor ongeveer 5% van alle CO2-uitstoot.

De nieuwe KEK werkgroep Young Sustainable Health Movement is een kersvers netwerk van young professionals die verduurzaming willen versnellen met een platform voor initiatieven en door een verbindende schakel te vormen tussen zorgbestuurders, beleidsmakers en young professionals die werkzaam zijn in of voor de zorg.

Oprichters Marcelle, Lotte, Jeroen en Joost, allen professioneel verbonden met de zorgsector, formuleerden in januari doelstellingen, eerste acties en een ruwe vorm en nodigen jou uit om dit binnenkort in bijzijn van MVO Nederland verder uit te werken in breder verband.

Werk jij in of voor de zorgsector en wil je die helpen verduurzamen?

Neem contact op met jeroenoverduin@gmail.com en meld je ook even aan bij de LinkedIn Community.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *