Rapport “KEK on RES Groningen”

Hoe jong (werkend) Nederland gaat participeren in de Regionale Energie Strategie

Op 11 oktober organiseerde KEK in samenwerking met de RES Groningen en de New Energy Coalition de “KEK on RES Groningen”. Bij dit evenement hebben veertig young-professionals nagedacht over hoe hun generatie mee kan helpen draagvlak te vormen in de regio. Hoe zij de bestaande netwerken kunnen verbinden en in kunnen zetten om het proces van de RES te verbeteren. Er werd een simulatie georganiseerd hoe verschillende wijken en gebieden in Groningen het beste meegenomen kunnen worden in de RES.

De resultaten van het evenement zijn hier te downloaden. Het rapport bevat de uitkomsten van het evenement, maar ook een handleiding voor andere ambassadeurs om zelf in de RES regio actief te worden en te zorgen dat jongeren participatie bottom-up gebeurt. Tegelijkertijd zijn JKB en KEK bezig met een gezamenlijke strategie om op nationaal niveau de jongerenparticipatie bij de RES te verbeteren. Jongeren worden namelijk niet in alle RES gebieden structureel meegenomen in het proces, terwijl zij wel het meest zullen merken in de regio van de uitkomsten en uitvoer van de RES en het klimaatakkoord.

Mocht je in de regio Groningen werken of wonen, deel dit bericht dan ook met vrienden en bekenden uit de provincie Groningen. Na het evenement is de werkgroep uitgegroeid naar 30 young-professionals die de ideeën en het netwerk momenteel verder uitwerken.

Op 22 November organiseert de werkgroep de volgende avondbijeenkomst in de stad Groningen, dus zet die alvast in je agenda!

Sarah Brenkman is het aanspreekpunt van de “Jong RES Groningen”. Stuur haar een mail via ambassadeurs@klimaatenergiekoepel.nl of stuur Fons een appje (+31625197680) om ook onderdeel te worden van het lokale netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *