KEK als jury bij Meet the boss middelbare school debatwedstrijd

KEK’ers Lienke Knuyt, Jetske Thielen en Maarten Staats waren afgelopen maand ‘the Boss’ bij de Meet the Boss Debatwedstrijd bij Tata Steel. Tijdens de finale van deze debatwedstrijd (georganiseerd door Jet-net en Tech-net in samenwerking met grote corporates) gingen de laatste 9 scholen tegen elkaar de strijd aan om de prijs. Er waren drie rondes, per ronde een andere stelling die allemaal gingen over energie en duurzaamheid:

De KEK’ers waren verdeeld als young professionals over 3 jurypanels. Ze werden geacht hun frisse blik vanuit het bedrijfsleven mee te nemen als juryleden. Per ronde was een school voor, een school tegen en een school speelde de rechters. De rechters stelde halverwege het debat vragen om het debat aan te scherpen. Na het debat beoordeelden de 3-koppige jury de leerlingen op presentatie, argumentatie en teamwork. Feedback werd gegeven en cijfers werden individueel (per jurylid) ingevuld op deze drie domeinen. De school met de meeste punten in totaal, zou de debatwedstrijd winnen. Het Regius College in Schagen heeft uiteindelijk gewonnen!

Lienke: “Het was echt fantastisch om de leerlingen bezig te zien. Ze waren bloedfanatiek, dat was echt genieten! Ik zag ook de passie in hun ogen wanneer het ging over duurzaamheid, het is een onderwerp wat in deze generatie erg leeft. Heel mooi. Uiteindelijk ging het natuurlijk om de debatvaardigheden en mochten wij ons niet inhoudelijk mengen in de discussies (best een uitdaging zo nu en dan ?). Het was gaaf om de leerlingen feedback te geven en ze zo te helpen groeien. Dank KEK, voor de mooie ervaring. Ik vond het een eer om mee te mogen doen!”

Wil jij ook namens KEK voor de klas staan? Meld je dan voor onze poul van #KEKindeKlas via de volgende link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *