KEK sectortafel “Onderwijs en Arbeidsmarkt” streeft naar impact

Door Rachel Marty
#onderwijs

Dinsdag 28 augustus 2018, Utrecht – Mooie doelen en doeltreffende plannen, dat is wat er vanavond uit een overleg kwam van de KEK-tafel “Onderwijs en Arbeidsmarkt”. De tafel heeft als doel om bij te dragen aan het energietransitie-vraagstuk op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt, door nieuwe perspectieven en werkbare oplossingen aan te dragen voor het energieakkoord.

Dit doet de groep vanuit een bijzondere kracht die kenmerkend is voor de KEK (Klimaat en Energie Koepel): jonge gemotiveerde mensen bijeen brengen in een gemêleerde groep die elkaar aanvullen en versterken.

De groep heeft ook in de afgelopen weken niet stil gezeten. Zo werd er reeds een advies opgesteld aan de SER, als reactie op het Klimaatakkoord. Dit vijf punten tellende advies wees er onder andere op dat er in het huidige klimaatakkoord nog weinig aandacht is voor een gedragen visie op de positie van duurzaamheid in het onderwijs, en dat er zorg moet zijn voor een constructieve werkmodus in de taakgroep vanuit het ministerie, waarbij men zoekt naar gezamenlijke oplossingen.

De punten in dit rapport gaven ook het leidraad van deze tweede bijeenkomst van de KEK-tafel. Er werd nu verder gezocht naar effectieve acties om de gegeven adviezen meer stuwing te geven. Gelukkig zorgden de creativiteit en het enthousiasme van de groepsleden al snel voor een mooie takenlijst met potentie tot grote impact. Zo zal er een concept worden ontwikkeld voor een Hackaton voor de Taakgroep Arbeidsmarkt en Scholing en anderen betrokkenen; een manifest worden opgesteld ter promotie van het onderwerp; en actief gewerkt worden aan het vergroten van het netwerk van de groep.

Natuurlijk is deze KEK-tafel altijd op zoek naar input. Mocht je dus ideeën hebben over deze onderwerpen, neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *