KEK on tour: Editie Elektriciteit

Een terugblik op de KEK-on-tour editie in Arnhem 18 juli

Een rustige zomer op de website van KEK. Langzaamaan komen we weer terug van vakantie. We kijken terug op een leuke editie van KEK on tour: Editie Elektriciteit.

Woensdag 18 juli organiseerde het KEK-elektriciteitsteam een avond-event in het lichte circulaire hoofdkantoor van Alliander in Arnhem. Voor deze tweede bijeenkomst in de serie KEK on tour, lag de focus op de inhoudelijke discussies van de sectortafel elektriciteit en het onlangs gepubliceerde manifest. ‘In gesprek gaan en vooral inhoudelijk, dat doen we binnen ons team maar al te graag. We gaan nu graag met jullie in gesprek’, introduceerde Line van Kesteren die avond het programma. Met vertegenwoordigers vanuit de wetenschap, overheid, energiemaatschappijen, netbeheerders, bedrijfsleven en journalistiek, heeft het kernteam de afgelopen maanden hard gewerkt aan een creatief, inhoudelijk en kwalitatief manifest. Deze avond zorgde een divers publiek weer voor interessante en enthousiaste oplossingen.

Stephan de Vos, onze eigen KEK’ker aan de sectortafel elektriciteit, begon deze On Tour editie met een korte presentatie. Hoofdlijnen van het Klimaatakkoord zoals het er nu voor staat kwamen voorbij, en hoe de tafelgesprekken veelal zijn gelopen. Elke tafel heeft duidelijk zijn eigen manier van werken. De transmissienetbeheerder TenneT lichtte vervolgens hun perspectief en de voornaamste uitdagingen van de huidige ontwikkelingen toe.

Na deze presentaties ging iedereen onder het genot van een drankje zelf aan de slag. Door middel van discussies die geleid werden door de KEK experts, werden in groepjes onderwerpen aangekaart. Aan de hand van stellingen uit het electriciteitsmanifest, discussieerde de enthousiaste deelnemers vol overtuiging over probelemen en oplossingen omtrent opwek, transmissie, opslag en gebruik.

Het was een gezellige, laagdrempelige en succesvolle editie! Hopelijk zien we jullie tijdens een volgende KEK on tour weer. Houd onze eventpage in de gaten voor komende edities!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *