KEK krijgt zetel aan tafel Onderwijs en Arbeidsmarkt

Door Jan Sjerps
#Klimaatakkoord #onderwijs

De voorzitter van de Sociaal Economische Raad, Mariëtte Hamer, heeft KEK een zetel aangeboden aan haar tafel voor Onderwijs en Arbeidsmarkt bij het Klimaatakkoord. Dit is een fantastische ontwikkeling voor KEK! Onderwijs ligt ons enorm aan het hart; we willen zorgen dat meer VMBO’ers kiezen voor een technische studie, zodat ze bij kunnen dragen aan de energietransitie. Sjoerd Robertson (Alliander) zal namens KEK deze stoel innemen.
 

Passie voor onderwijs gezocht!
Hamer, die de Onderwijs- en Arbeidsmarkttafel zelf voorzit, deed KEK dit aanbod op de Energeia Energy Day, de netwerkdag van het nieuwsmedium over energie van de FD Media Groep. Dit aanbod betekent dat KEK nu op zoek is naar een team van de beste jonge professionals met passie voor onderwijs en de arbeidsmarkt. Geef je snel op en solliciteer voor deze unieke kans om het Klimaatakkoord beter te maken! De vacatures zijn hier te vinden.

“Het is een gigantische uitdaging om voldoende geschoolde mensen beschikbaar te hebben om de energietransitie van de tekentafel naar de uitvoering te brengen. Tegelijkertijd biedt dit een mooie kans voor draagvlak, want wat is nou beter dan een duurzame baan? KEK zet zich in om dat positieve signaal uit te dragen. ” – Sjoerd Robertson

KEK presenteert inzet Klimaatakkoord
Tijdens de Energeia Energy Day vertelden Carlijne Mouthaan (Industrie), Thomas Dekker (Gebouwde Omgeving), Stephan de Vos (Elektriciteit) en Harm-Jan Idema (Mobiliteit) over de ontwikkelingen aan hun tafels, een kans om de inzet van KEK te presenteren aan de top van de Nederlandse energiewereld.

KEK schrijft advies naar aanleiding van aanzet tot Klimaatakkoord
De aanzet tot een Klimaatakkoord op hoofdlijnen wordt op 10 juli om 14:00 uur gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Met deze aanzet ligt er nog geen compleet Klimaatakkoord maar worden de denkrichtingen aan de tafels gepresenteerd. De partijen aan de Klimaattafels tekenen niet voor dit document. Vanuit de SER ligt een verzoek aan KEK om een advies te geven over deze aanzet, met oog op het verdere proces en speciale aandacht voor cross-sectorale samenwerking. We gaan dit advies vormgeven met de sectorteams.
 

In de zomer liggen de gesprekken over het Klimaatakkoord op een lager pitje en wordt gerekend aan deze tussenresultaten. De verwachting is dat de verdere uitwerking van het Klimaatakkoord tot december zal duren. Dan zullen partijen wél gevraagd wordt om te tekenen voor de resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *