Lancering DJ100 van 2018: KEK goed vertegenwoordigd!

Door Marlous van der Veen
#DJ100

Op donderdag 7 juni vond de feestelijke lancering van de Duurzame Jonge 100 van 2018 plaats bij Circl in Amsterdam en daar was KEK bij! De DJ100 is een lijst van 100 jonge ondernemers, young professionals en studenten die laten zien dat duurzaamheid mogelijk is. Ze experimenteren met radicale innovaties, nieuwe businessmodellen of een duurzame levensstijl en maken daarmee maatschappelijke impact. Het interactieve lanceringsevent gaf een unieke kans om geïnspireerd te worden en het gesprek aan te gaan met dé duurzaamste jonge koplopers van Nederland!

Heel jong duurzaam Nederland verzamelde zich in Amsterdam voor het inspirerende programma om de jonge duurzame koplopers in de spotlight te zetten. Het programma begon een DJ100 Experience, waarbij je in gesprek kon gaan met de koplopers en hun producten kon zien en voelen. Vervolgens werd op interactieve wijze kennis gemaakt en gesproken over manieren om samen nog meer impact te maken. Marlous van der Veen, één van de duurzame koplopers én betrokken bij KEK vertelt: ‘’Het toffe van deze lijst is dat het geen ranglijst is, maar een netwerk met onwijs inspirerende mensen die elk op hun eigen manier impact leveren voor een duurzame toekomst. Door die verschillende invalshoeken krijg je weer nieuwe ideeën en door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer impact maken voor verandering in de wijze waarop we kijken naar duurzaamheid en de energietransitie.’’ Andere KEKers in de lijst zijn Joris Lohman, Linde Nieman, Paul Geurts van Kessel en Marianne Davidson.

Het toffe van deze lijst is dat het geen ranglijst is, maar een netwerk met onwijs inspirerende mensen die elk op hun eigen manier impact leveren voor een duurzame toekomst. Door die verschillende invalshoeken krijg je weer nieuwe ideeën en door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer impact maken voor verandering in de wijze waarop we kijken naar duurzaamheid en de energietransitie. – Marlous van der Veen

De Duurzame Jonge 100 werd dit jaar voor de 5e keer georganiseerd. In 2012 is de DJ100 gestart door Anne Walraven en Marjan Kloosterboer die besloten om de jonge generatie op het gebied van duurzaamheid een podium te geven. Die jonge generatie een podium geven staat eveneens centraal bij KEK: wij geloven in de kracht van jonge professionals om vernieuwing te brengen in het huidige systeem.

Bekijk de Duurzame Jonge 100 hier: http://dj100.nl/lijst/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *