Een Winnaarsmentaliteit bouwen

Door Mark Hupkens

Als teamcaptain bij het Nuon Solar Team heb ik van dichtbij meegemaakt welke technische mogelijkheden er zijn om de transitie aan te pakken. In mijn werk bij de D:Dreamhall van de TU Delft krijg ik mee hoeveel enthousiasme en jong talent er is om werk te maken van een duurzame toekomst. Tegelijkertijd krijg ik via de Master Engineering & Policy Analysis aan de TU Delft de bestuurlijke- en politieke complexiteit mee van een multi-stakeholder vraagstuk, zoals het nieuwe klimaat- en energieakkoord. KEK ligt met haar doel op het kruispunt van mijn expertise, daarom was het een volmondige ‘Ja!’ toen ik de vraag kreeg of ik wilde helpen bij het opzetten van KEK.

“Ik ga de winnaarsmentaliteit er in brengen”

Binnen de koepel draag ik mijn steentje bij waar ik kan en ga ik de winnaarsmentaliteit er in brengen die ons als gemotiveerd team zo sterk maakt! Ik bekleed de functie van secretaris in het bestuur en faciliteer de koepel en haar vergaderingen.Ik steun KEK, omdat ik een actieve rol wil spelen bij de transitie in Nederland, de tijd is nu en de kansen zijn enorm, maar de transitie gaat niet vanzelf. Daarom is het belangrijk om een groter draagvlak te creëren voor de energietransitie en onze gezamenlijke toekomst, want veranderen doe je niet alleen, maar samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *